Blackjackin perusidea

Blacjack on peli, jossa pelaaja pelaa talon edustajaa eli jakajaa vastaan. Tämä tekee pelistä omalla tavallaan melenkiintoisen. Jakajalla on omat sääntönsä, joiden mukaan pelataan.

Korttien jakaminen

Pelissä jaetaan kaksi korttia pelaajalle tai pelaajille. Nämä molemmat tulevat pöytään kuvapuoli näkyvillä. Jakajalle annetaan kaksi korttia, joista toinen on näkyvillä ja toinen peitossa.

Pelaajalle jaetaan kortteja kunnes tämä ei halua enempää tai hänen korttiensa summa ylittää 21. Jakaja puolestaan ottaa kortteja aina siihen asti, että hänen tuloksekseen tulee 16 tai yli. Mikäli jakajan korttien summa menee yli 21, pelaaja voittaa.

Pelin tavoite

Blackjackissa tavoiteltu lukema on siis 21. Mikäli pelaaja saa tuon tuloksen kahdella kortilla ja toinen saa saman luvun useammalla kortilla, voittaa kahdella kortilla tuloksen saanut koko potin. Kahdella kortilla ventti tulee, kun pelaaja saa ässän kanssa kympin tai kuvakortin.

Pelaajalla on mahdollisuus tuplata panoksensa, mikäli hän saa korttiensa yhteissummaksi 9-11. Tällöin hänellä on mahdollisuus enää yhteen korttiin. Luonnollisesti tuloksen 11 kanssa kymppi tai kuvakortti toisi tulokseksi 21. Myös tulokset 19 ja 20 olisivat hyviä. Tämä toteutuu siis kympillä tai kuvakortilla jos pelaajalla on 9 tai 10 pohjalla. Ässän kanssa yhteistulos 10 pohjalla toisi puolestaan pelin maagisen luvun 21.

Muita hienouksia

Mikäli pelaaja saa kaksi saman arvoista korttia, hänellä on mahdollisuus jakaa korttinsa ja ottaa molemmille korteille toiset kortit. Hänen on kuitenkin maksettava panos kertaalleen lisää, koska hänellä on siis kaksi kättä mukana pelissä. Mikäli pelaaja saa kaksi ässää, on melkein väistämättä parasta jakaa kortit. Hän saa kaksi 11 pisteen kättä, joihin hän yrittää saada kymppia tai kuvakorttia. Mikäli hän pitää kaksi ässää eikä jaa niitä kahdeksi kädeksi, yhteistuloksena on 12. Siihen jos saa kympin tai kuvakortin menee pitkäksi eli tulokseen 22.

Usein pelaajat saattavat pitää melko pienenkin yhteistuloksen siinä toivossa, että jakajalla menee pitkäksi. Jakaja ei saa jäädä 15 pisteeseen, vaikka pelaajalla olisi 14. Hänen on otettava yksi kortti lisää. Se menee helposti yli.

Talolla on etu Blackjackissa sikäli, että jakaja jakaa itselleen korttinsa vasta pelaajan jälkeen. Pelaajalla on usein pelistrategiana sama mitä jakajallakin: kortti otetaan kuudessatoista tai vähemmässä. Sen sijaan seitsemääntoista tai suurempaan ei enää pyydetä lisäkorttia.

Jätä kommentti